7 Kepentingan Memiliki Blog Anda Sendiri (No #6 Peniaga Kecil Perlu Tahu)

kepentingan-blog-peniaga-kecil

Blog adalah satu medium pemasaran yang berkesan pada kos yang minima berbanding pegiklanan berbayar. Anda boleh mensasarkan tepat kepada prospek pelanggan anda untuk menarik minat perhatian mereka kepada bisnes yang anda sedang lakukan. Penulisan blog juga merupakan salah satu cara untuk menarik trafik ke website jualan pemilik peniaga kecil bagi menarik prospek yang berpotensi menjadi […]

Video Tutorial Bisnes Ebay Intelligence Untuk Pemain Ebay Malaysia

ebay-intelligence

Lebih Praktikal Untuk Newbie ! Salam sejahtera ebayers Malaysia… Pada post kali ini saya menulis review tentang video terbaru iaitu praktikal setup bisnes di ebay dari awal sehinggalah proses penghantaran parcel kepda pelanggan anda. Sebelum ini saya banyak kongsikan artikel-artikel berkaitan bisnes di ebay di blog saya ini. Daripada pemerhatian saya, masih ramai yang kurang […]

3 Cara Untuk Kekal Lama Dalam Bisnes Affiliate

cara-bisnes-affiliate

Anda pasti berimpian untuk mengekalkan momentom dalam bisnes affiliate. Ramai orang boleh menyertai affiliate tetapi tidak ramai yang dalam kekal lama dalam bisnes affiliate. Tambahan pula zaman sekarang ini yang cukup mencabar dari sudut ekonomi. Cabaran semasa dengan wabak Corona Virus ataupun Covid-19 ini menekan kita untuk berikhtiar sehabis baik untuk meningkatkan ekonomi untuk keluarga. […]

5 Kelebihan Bisnes Dropship

bisnes-dropship

Antara idea bisnes yang mudah untuk dilakukan pada abad kini adalah bisnes dropship. Agak rugi bagi anda sekiranya anda yang baru merancang untuk buat duit di internet tidak mencuba bisnes ini. Mencuba bisnes dropship pada masa kini amat mudah. Telalu banyak tool disediakan untuk melicinkan proses dropship itu sendiri. Bagi anda yang baru, mungkin dengan […]

SociKing – Pengurus BESAR Semua Akaun Sosial Media Anda

Anda mana ada masa nak mengurus semua akaun sosial media kan….betul tak ? Semua tempat nak update…. kat FB Fanpage lah, Blogger lah, YouTube lah, Instagram lah, Twitter lah, WordPress lah, LinkedIn lah dan macam-macam akaun sosial media yang ada zaman sekarang ni. Pakar usahawan kata kalau kita buat bisnes tapi tiada akaun sosial media, […]

Rahsia ECOM Untuk Peniaga Online

bisnes-ecommerce

Andainya anda seorang peniaga yang sibuk dan rasa malas nak melayan mesej wassap, mungkin anda perlu fikirkan jalan paling mudah untuk melancarkan bisnes anda walaupun anda sedang tidur. Nak lonjakkan sale bukan mudah zaman sekarang ni melainkan anda mempunyai satu sistem yang menyokong kerja anda. Salah satu cara alternatif untuk anda adalah dengan miliki Kedai […]